Kornél, Soma
  • HUF: 400.10
  • USD: 1.04
  • 21 °C
  • 36 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Ukrajna elismerte, hogy a legendás “Kijev Szelleme” csak mítosz

A bejelentésre azután került sor, hogy több sajtóorgánum is tévesen Stepan Tarabalkával azonosította a Szellemet

Nyitókép forrása: pravda.sk

 

Ukrajna elismerte, hogy a közösségi hálókon az orosz-ukrán háború első napjaiban felkapott “Kijev Szelleme” csak mítosz. A legendává avanzsált ismeretlen pilóta az akkori hírek szerint több orosz gépet is előtt. Ezeket a sikereket egyetlen személyhez kötötték a sajtóban és a közbeszédben. Rengeteg történet kelt szárnyra, amelyeknek a hivatalos ukrán állami szervek is hátszelet adtak. Szombaton azonban az ukrán hadsereg megerősítette, hogy a legendás pilóta létezéséről szóló történetek csak kitalációk.

 

“A Kijev Szelleme egy szuperhősről szóló legenda, egy szereplő, akit az ukránok hívtak életre” – közölte a Facebookon ukrán nyelven az légierő parancsnoksága.

 

A bejelentésre azután került sor, hogy több sajtóorgánum is tévesen Stepan Tarabalkával azonosította a Szellemet. Tarabalka valóban pilóta volt, aki március 13-án esett el egy légicsatában, majd posztumusz az Ukrajna Hőse érdemrend. Viszont – a légierő hivatalos álláspontja szerint – nem ő volt Kijev Szelleme.

 

“Kijev Szelleme egy élő dolog, és a légierő taktikai egysége magasan képzett pilótáinak kollektívájában ölt testet, akik sikeresen védték meg Kijevet és környékét”

 

közölte az ukrán légierő a Twitteren.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket