Nyitókép: Ukrainian Presidential Press Office via AP

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a máltai törvényhozók előtt mondott keddi beszédében kijelentette, Ukrajna a kérések ellenére sem kapott annyi fegyvert, amennyire szüksége lenne Mariupol ostromának feloldásához és a város felszabadításához.

 

„A védők továbbra is ellenállnak az Azovstal acélműben, Mariupolban. Minden lehetséges diplomáciai eszközt bevetünk, hogy megmentsük őket, de Oroszország nem engedélyez semmilyen javasolt lehetőséget. Megkértük partnereinket, hogy biztosítsanak fegyvereket Mariupol blokkolásának feloldásához, valamint a civilek és a katonák megmentéséhez“

 

– jelentette ki Zelenszkij, aki videóhíváson lépett kapcsolatba a máltai törvényhozókkal. Az ukrán elnök megjegyezte, Ukrajna nem kapta meg a szükséges fegyvermennyiséget.

 

 hirdetes_300x300  

Az elnök hozzátette: a Fekete- és Azovi-tenger partján fekvő kikötők orosz blokádja azt jelenti, hogy Ukrajna nem tud gabonát és napraforgót exportálni, ami válságot okoz a világ élelmiszerpiacán.

 

„Ha nem tudunk búzát, árpát, napraforgót, napraforgóolajat exportálni, az azt jelenti, hogy Észak-Afrikában és Ázsiában élelmiszerhiány lesz, és az árak emelkedni fognak“

 

– mondta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!