Nyitókép: Twitter

 

Egy új képregény témája lett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök élettörténete, amely a színészből és komikusból lett országvezető fejlődését térképezi fel. A képregény a „Politikai erő: Volodimir Zelenszkij“ címet viseli.

 

A 22 oldalas képregény pénteken jelenik meg, és azt a történetet meséli el, hogyan került 2019-ben hatalomra Zelenszkij, aki korábban A nép szolgája c. televíziós sorozatban az elnök szerepét játszotta.

 

A nép támogatását azzal szerezte meg, hogy ígéretet tett a kelet-ukrajnai háború befejezésére, ahol az ukrán erők 2014 óta harcolnak a Moszkva által támogatott szakadárokkal.

 hirdetes_810x300  

 

A képregény társszerzője, Michael Frizell író azt mondta, a kutatás és az anyaggyűjtés során elsősorban olyan kérdések érdekelték, mint „Ki is az a Zelenszkij? vagy „Miért éppen ő a megfelelő vezetője Ukrajnának?“.

 

A képregényért művészeti szempontból Pablo Martinena felelős, aki korábban Donald Trump, Nelson Mandela és David Backham életrajzi köteteit is illusztrálta.

 

Darren G. Davis kiadó számára ukrán gyökerei miatt nagyon sokat jelent a képregény kiadása. Hozzátette: a képregény eladásából származó bevétel egy részét a Nemzetközi Vöröskeresztnek ajánlják fel.

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!