Ferenc
  • HUF: 418.67
  • USD: 0.98
  • 8 °C
  • 20 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Amerikai külügyminiszter: Ukrajna megígérte, hogy az amerikai fegyverekkel nem lő orosz területre

Az oroszok szerint az USA szándékosan olajat önt a tűzre

Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Jacquelyn Martin

 

Ukrajna megígérte az Egyesült Államoknak, hogy az USA-tól kapott rakéta-sorozatvetőket nem használja majd arra, hogy Oroszország területe ellen – jelentette ki szerdán Antony Blinken amerikai külügyminiszter.

 

Washington kedden döntött úgy, hogy ad Ukrajnának a több százkilométer hatótávolságú MLRS rendszerekből. Ezek a sorozatvetők alkalmasak lennének arra, hogy tűz alá vegyék Oroszország területét, mélyen a határ mentén is.

 

“Az ukránok szavatolták, hogy ezeket a rendszereket nem használják orosz területek ellen”

 

fogalmazott Blinken. Az USA szerint az orosz-ukrán konfliktus még hónapokig húzódhat, de már “holnap véget érhet, ha Oroszország hajlandó felhagyni agressziójával”.

 

Korábban Dmitrij Peszkov, az orosz elnöki szóvivő arról beszélt, hogy “a nyugati országok, elsősorban az USA az Ukrajnának adott fegyverekkel növelik a feszültséget Oroszországgal szemben, és hogy az Egyesült Államok szándékosan olajat önt a tűzre.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Kósa Zoltán
2022. jún. 02. 05:20

Az Ukránok szavatolták a kissebségek jogait is... Ha valakinek hiányzik a világháború, az személyesen menjen el a frontra harcolni és ne mások vérével fesse be a világot! Nem vagyok rá kíváncsi, hogy megtudjam nem így gondoltuk, az Oroszok tehetnek a világháborúról, mert mindegy is, hogy ki kezdtze...., ez nem a békés rendezés előjele. Le a háborúval, le a háborúpártiakkal!

Égető László
2022. jún. 02. 12:38

Persze,még be is tartják. Mindent megigérnek csak hogy korszerü fegyverekhez jussanak és revansot vegyenek az oroszokon!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket