Nyitókép: Szijjártó Péter/Faecbook

 

Szijjártó Péter hivatalos Facebook-oldalán közzétett posztjában jelentette be, hogy „átment a hatodik brüsszeli szankciós csomag”.  

 

A tárcavezető szerint a magyar kormány egy hosszú csatát vívott, de ahogy fogalmazott: „megérte ellenállni a nyomásgyakorlásnak, megérte szembemenni a nemzeti érdekeink feladását követelő mainstreammel és megérte elviselni számos európai politikus és újságíró hazug vádjait”.

 

Szijjártó hangsúlyozta: a csővezetékes szállításnak adott szankciós mentességgel meg tudtuk védeni hazánk energiaellátásának biztonságát. „Ha nem harcoltunk volna, akkor ellehetetlenült volna Magyarország kőolajellátása és a gazdaság leállt volna” – fogalmazott.

 hirdetes_300x300  

 

Kirill pátriárka ügye elvi kérdés

 

Magyarország nyomására Kirill pátriárka nélkül fogadták el az Oroszország ellen kivetendő hatodik szankciós csomag beutazási tilalmakra vonatkozó részét.

 

Szijjártó ennek kapcsán azt írta: „Ez számunkra elvi kérdés volt, hiszen  a nemzeti érdekhez hasonlóan  a vallásszabadság érvényesüléséhez is ragaszkodunk. Belegondolni is rossz, hogy milyen folyamatokat indított volna el az egyik legjelentősebb európai keresztény egyház vezetőjének szankciós listára helyezése” – olvasható a bejegyzésben.

 

Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.