Külügyek

Vonatbaleset történt Dél-Németországban. Legalább hárman életüket vesztették

Legalább hatvan embert kezelnek kórházban, közülük tizenhatot súlyos sérülésekkel.

Nyitókép: Twitter

 

Vonatbaleset történt a dél-németországi Garmisch-Partenkirchenben, legalább hárman életüket vesztették, többen megsérültek.

 

Garmisch-Partenkirchen járási körzeti hivatalának szóvivője a német dpa hírügynökségnek arról számolt be, hogy legalább hatvan embert kezelnek kórházban, közülük tizenhatot súlyos sérülésekkel.

 

A regionális vonatjárat München felé tartott és délben siklott ki – tájékoztatott a szövetségi rendőrség egyik szóvivője. Azt egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet.

 

A szerencsétlenség következtében három vagon felborult, a helyszínre riasztott hatóságok a szerelvény ablakain keresztül húzták ki az utasokat. A beszámolók szerint minden korosztályból láttak el sérülteket, de, mint arról a szóvivő beszámolt, „nem kizárt”, hogy a nyári szünet kezdete miatt sok iskolás korú utazott a vonaton.

 

Mivel a szerelvény elzárta a vonalon közlekedő járatok elől a síneket, a Münchenből, valamint Mittenwaldból érkező vonatok rövidített útvonalon közlekednek, a vonalat összekötő Garmisch-Partenkirchenben pedig pótlóbuszok segítik a terelt forgalmat.

 

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket