Huba
  • HUF: 406.52
  • USD: 1.01
  • 21 °C
  • 28 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Ennyit ér az EU szava, importvámmal tennék semmissé az olajembargós mentességet

Ráadásul az egészet minősített többséggel verekednék át

Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Olivier Matthys

 

A Der Spiegel német baloldali lap szerint az Európai Bizottság  importvám bevezetését fontolgatja annak érdekében, hogy Magyarországra ne (de más országba sem) szállíthassanak Oroszországból olajat. Állítólag az intézkedés kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy a Magyarország által (nem Magyarországnak) kiharcolt importtilalmi mentességet  semmissé tegyék.

 

Az importvámmal Brüsszel önkényesen eldönthetné, hogy mikor fogja kedve szerint megdrágítani az orosz olajat annyira, hogy ne érje meg behozni Európába. Ráadásul az egészen az Európai Miniszterek Tanácsa (a tagállamok felelős szakminisztereinek tanácsa) minősített többséggel vinné keresztül, ahol a vétójog nem érvényesülhetne.

 

A tervezet kínos tükröt tart a szlovákiai liberális politikusok elé, akik eddig kritikátlanul követték Brüsszel narratíváját olajembargó és szankció-kérdésben (Sulík, Korčok, Heger). A tervezettel hitelét vesztik azok az érveik is, miszerint addig importálhatunk orosz olajat ameddig akarunk, sőt, ezek után már abban sem lehet megbízni, hogy az orosz kőolajról való átállásban lehet-e számítani az uniós forrásokra.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Almassy
2022. jún. 08. 00:05

Ha meglépik és nem lenne rá semlegesítő eszköz, akkor Magyarországnak tovább már nem állna érdekében abban a fosban maradnia ami az EU-ból lett.

Gabor
2022. jún. 08. 20:01

Szégyentelen gittegylet ! Hülyegyerekek gyülekezete az egész EU vezetés !

Dodo
2022. jún. 09. 11:56

Pontosan.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket