Nyitókép forrása: pixabay

 

Az ukrán Nemzeti Tanács elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely a nemzeti zenetermékek védelmére hivatkozva betiltotta az orosz zenék nyilvános lejátszását. Az UNIAN hírügynökség és általában az ukrán sajtó az orosz megnevezést kerüli, ezúttal is „az agresszor állam” zenei termékéről írnak.

 

A javaslatot még jóvá hagynia a parlament elnökének és az elnöknek is.

 

Az UNIAN szerint a törvény teljes és korlátlan tiltást vezet be az orosz zenék nyilvános előadására, lejátszására, hirdetésére, a róluk készült videók lejátszására, klipek lejátszására minden olyan előadó esetében, akik 1991 óta bármikor az „agresszor”, tehát Oroszország állampolgárai voltak.

 

 hirdetes_300x300  

A tiltás nem vonatkozik azokra az előadókra, akik szerepelnek az Ukrajna elleni agressziót elítélő személyeket felsoroló „fehér listán”. Ennek a listának az összeállításáról a parlament nemzetbiztonsági bizottsága gondoskodik.

 

A törvény ezen kívül a jelenlegi 35 százalékról 40 százalékra növeli az államnyelvű dalok minimálisan előírt arányát, minimum 75 százalékra emeli az álamnyelven tartandó adásmennyiséget, amibe beletartoznak a híradók, elemzőműsorok is (eredetileg az arány 60 százalék volt).

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!