Nyitókép forrása: SITA/Olafur Steinar Gestsson /Ritzau Scanpix via AP

 

Frissítve: 08.35 Vasárnap lövöldözés volt az Amager városrészben található Fields bevásárlóközpontban, Koppenhágában. A rendőrség közlése szerint három halottja és legkevesebb három súlyos sebesültje van az esetnek.

 

A dán rendőrség nagy erőkkel érkezett a helyszínre. Egy embert letartóztattak, de további részleteket nem közöltek. A környékbeli utakat lezárták. A helyszínen mentők és tűzoltók is vannak.

 

Sophie Andersen, Koppenhága főpolgármestere a Twitteren kezdetben azt írta, egyelőre nem tudni, hányan sérültek meg, de a támadás „rendkívül súlyos”.

 

hirdetes

 

A szemtanúk kaotikus körülményekről számoltak be, az első lövések után eluralkodott a pánik, mindenki menekülni kezdett. A Fields Dánia legnagyobb bevásárlóközpontja, több mint 140 üzleti egységgel és étteremmel. Alig egy mérföldre pedig a bevásárlóközponttól Harry Styles brit énekes lép fel.

 

An ambulance and armed police outside the Field’s shopping center, in Orestad, Copenhagen, Denmark, Sunday, July 3, 2022, after reports of shots fired. Danish police say several people have been shot at a Copenhagen shopping mall. Copenhagen police said that one person has been arrested in connection with the shooting at the Field’s shopping mall on Sunday. Police tweeted that “several people have been hit” but gave no other details. (Olafur Steinar Gestsson /Ritzau Scanpix via AP)

 

 

„Hirtelen lövések zaját hallottuk. Mintegy tíz lövés dördült el. Azonnal futni kezdtünk, bemenekültünk egy WC-be, a helyiség zsúfolásig tele volt, 11-en húzódtunk oda. Hőség volt bent, de vártunk türelmesen, halálosan féltünk. Szörnyű volt az egész”

 

– mesélte egy másik szemtanú.

 

A pláza tele volt fiatalokkal, mert a közelben este kezdődött volna Harry Styles brit énekes koncertje. A rendezvényt a tragédia után azonnal elhalasztották.

 

„Ez egy terrorakció volt. Szörnyű. Nem értem, hogyan tud ilyet megtenni egy emberi lény, elképesztő”

 

– magyarázta Hans Christian Stoltz informatikai szakember, aki két lányával látogatott volna a koncertre.

 

A dán miniszterelnök, Mette Frederiksen nyugalomra és az egység megőrzésére kérte a dánokat.

 

A koppenhágai lövöldözés előtt egy héttel Oslóban történt hasonló terrorcselekmény: egy melegbárban gyilkolt az elkövető, két embert lőtt le és 21-et sebesített meg.

 

BBC/Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!