Hirdetés (X)

Külügyek

A magyar honvédelmi miniszter utasítást adott a haderő készenlétének fokozására

Felgyorsul a kiképzés, több tartalékost hívnak be

Nyitókép forrása: facebook.com/honvédelem.hu

 

Utasítást adott a haderő készenlétének fokozására a honvédelmi miniszter szerdán.

 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldalán kiemelte: “korábban soha nem tapasztalt biztonsági kihívások érnek most bennünket”, mint például a szűnni nem akaró háború Magyarország közvetlen szomszédságában vagy az ország déli határait “ostromló erőszakos illegális migránsok”.

 

Ezekre Európa-szerte mindenki reagál. Az Egyesült Királyság a haderő mobilizációját jelentette be, Szlovákia rendkívüli állapotot rendelt el, Lengyelország fokozza a készenlétet – sorolta Szalay-Bobrovniczky Kristóf, hozzáfűzve: “nekünk is fel kell vérteznünk magunkat”.

 

Közölte: “békénk megvédése érdekében” arra utasította Ruszin-Szendi Romuluszt, a Magyar Honvédség parancsnokát, hogy készüljenek fel a haderő készenlétének fokozására.

 

Ez azt jelenti, hogy a katonák a következő hetekben, hónapokban többet, intenzívebben, nagyobb kötelékekben fognak gyakorlatozni az ország több pontján. Felgyorsul a kiképzés, több tartalékost hívnak be – mondta a miniszter.

 

“Mindezt családjaink, otthonaink védelme érdekében tesszük. Magyarország védelme a Magyar Honvédség feladata” – közölte.

 

“Egy korszerű, a kihívásokra azonnal és hatékonyan reagáló honvédség biztosítja, hogy nyugodtak legyenek a nappalaink, békések az éjszakáink” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf, kiemelve: “nekünk Magyarország biztonsága az első!”.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Dogs of war
2022. Júl. 14. 10:01

Ha most nem lesz globális háború, akkor soha!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket