Nyitókép: AP Photo/Efrem Lukatsky

 

Ukrajna öt hónappal az orosz invázió kezdete után is mindent meg fog tenni, ami az erejéből kitelik, hogy a lehető legtöbb kárt okozza az ellenségének – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szokásos éjszakai beszédében.

 

„Még a megszállók is elismerik, hogy nyerni fogunk. Nap mint nap halljuk, hogy ezt mondják az ismerőseiknek, amikor telefonon beszélnek velük“

 

– mondta Zelenszkij.

 

A legtöbb beszédéhez hasonlóan az ukrán elnök ismét azt mondta, hogy az országa nem hagyja magát. „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legtöbb kárt okozzuk az ellenségnek, és a lehető legtöbb támogatást megszerezzük Ukrajnának” – mondta Zelenszkij.

 hirdetes_300x300  

 

Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy közeleg az ukrán államiság napja (július 28.) Ennek az új ünnepnek a bevezetését Zelenszkij tavaly augusztusban, a függetlenségi ünnepség idején jelentette be.

 

Szerinte Ukrajna most egy fontos hét előtt áll, hiszen az új ünnepet egy „kegyetlen háború“ kellős közepén fogják először megünnepelni. „Mindennek ellenére meg fogjuk ünnepelni (ezt az ünnepet), mert az ukránokat nem lehet megfélemlíteni“ – jelentette ki Zelenszkij.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.