Nyitókép forrása: Sofia Sandurskaya, Moscow News Agency photo via AP, Evgenia Novozhenina/Pool Photo via AP, AP Photo/Andrew Harnik

 

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerdán bejelentette, hogy az elkövetkező napokban telefonos egyeztetést kezdeményez Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel. Külügyminiszteri szinten a két ország az orosz-ukrán háború kitörése óta nem egyeztetett, így a bejelentés fontosnak tekinthető.

 

Blinken szerint a tárgyalás nem Ukrajnáról fog szólni, hanem az oroszok által „őrizetbe vett amerikai állampolgárokról”.

 

A CNN közlése szerint az USA felajánlotta a hírhedt orosz fegyverkereskedőt, Viktor Boutot a két amerikai polgárért cserébe. Boutot 25 év börtönre ítéltek Amerikában.

 

 hirdetes_300x300  

Whelant az oroszok kémkedés vádjában találták bűnösnek még 2018-ban, Grinert, a korábbi női kosárlabda-sztárt pedig drogbirtoklásért tartóztatták le.

 

Viktor Boutot „halálkufárként” is emlegetik, a világ szinte minden országában adott el illegálisan fegyvereket, legnagyobb ügyfelei az ENSZ fegyverembergója alá eső országok voltak, de vásároltak tőle a tálibok és a dél-amerikai lázadók is. 2010-ben Thaiföldön tartóztatták le.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.