Nyitókép: Twitter

 

Emmanuel Macron francia elnökre kritikák sora zúdult, amikor friss paparazzi fotók láttak róla napvilágot. Miután a francia állampolgárokat az energiafelhasználás csökkentésére szólította fel, ő maga nem követte saját tanácsát: egy jet-skivel száguldozott a Francia Riviérán – számolt be róla a breitbart.com.

 

Sokaknak Franciaország egyik leghíresebb királynéja és egy neki tulajdonított mondás juthat az eszébe az esetről.

 

Ha nincs kenyér, egyenek kalácsot” – mondta állítólag a pompakedvelő Marie Antoinette, arra utalva, hogy ha az éhező nép nem jut kenyérhez, az államnak hagynia kell őket kalácsot enni.

 hirdetes_810x300  

 

Lehet, hogy Marie Antoinette sosem mondott ilyet, az viszont tény, hogy Macron jet-skizése nagy felháborodást keltett honfitársaiban, hiszen országuk az elmúlt évtizedek legsúlyosabb energiaválságával néz szembe.

 

 

A francia államfő nemrég szenvedett megsemmisítő vereséget a nemzetgyűlési választásokon, elvesztette törvényhozó többségét, és reményeit, hogy Európa vitathatatlan első számú vezetője legyen.

 

Az elmúlt kudarcos időszakot most feleségével, Bridgette-tel a Fort de Brégançon-ban, a francia elnökök 1968 óta hivatalos nyári rezidenciáján pihente ki.

 

A jet-skis nyaralás a francia zöld politikusokból is nemtetszést váltott ki, Macron részéről azonban semmilyen hivatalos nyilatkozat nem született az ügyben.

 

Breitbart, hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!