Helga
  • HUF: 421.97
  • USD: 0.98
  • 10 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Modern Marie Antoinette – Macron spórolásra kéri a franciákat, miközben a Riviérán jet-skizik

Macron jet-skizése nagy felháborodást keltett honfitársaiban.

Nyitókép: Twitter

 

Emmanuel Macron francia elnökre kritikák sora zúdult, amikor friss paparazzi fotók láttak róla napvilágot. Miután a francia állampolgárokat az energiafelhasználás csökkentésére szólította fel, ő maga nem követte saját tanácsát: egy jet-skivel száguldozott a Francia Riviérán – számolt be róla a breitbart.com.

 

Sokaknak Franciaország egyik leghíresebb királynéja és egy neki tulajdonított mondás juthat az eszébe az esetről.

 

Ha nincs kenyér, egyenek kalácsot” – mondta állítólag a pompakedvelő Marie Antoinette, arra utalva, hogy ha az éhező nép nem jut kenyérhez, az államnak hagynia kell őket kalácsot enni.

 

Lehet, hogy Marie Antoinette sosem mondott ilyet, az viszont tény, hogy Macron jet-skizése nagy felháborodást keltett honfitársaiban, hiszen országuk az elmúlt évtizedek legsúlyosabb energiaválságával néz szembe.

 

 

A francia államfő nemrég szenvedett megsemmisítő vereséget a nemzetgyűlési választásokon, elvesztette törvényhozó többségét, és reményeit, hogy Európa vitathatatlan első számú vezetője legyen.

 

Az elmúlt kudarcos időszakot most feleségével, Bridgette-tel a Fort de Brégançon-ban, a francia elnökök 1968 óta hivatalos nyári rezidenciáján pihente ki.

 

A jet-skis nyaralás a francia zöld politikusokból is nemtetszést váltott ki, Macron részéről azonban semmilyen hivatalos nyilatkozat nem született az ügyben.

 

Breitbart, hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket