Nyitókép: Roni Rekomaa/Lehtikuva via AP

 

Finn nők százai osztanak meg magukról táncolós és bulizós videókat a #solidaritywithsanna (Szolidaritás Sannával) hashtaggel. Mindez Sanna Marin finn miniszterelnök támogatása érdekében történik, akit amiatt a videófelvétel miatt kritizálnak, amelyen egy zártkörű bulin szórakozik és hevesen táncol – írja a The Guardian.

 

A finn kormányfő visszautasította a kritikusok gyanúját azzzal kapcsolatban, hogy kábítószert használt volna a partin. A híresztelések megcáfolása érdekében drogteszten is részt vett. A kormányfő azzal védekezett, hogy nem csinált semmi rosszat, csak „táncolt, énekelt, barátokat ölelgetett és alkoholt ivott“.

 

„Remélem, 2022-ben elfogadható, hogy még azok is táncolnak, énekelnek és buliznak, akik döntéseket hoznak“

 

 hirdetes_300x300  

– védekezett a 36 éves Marin.

 

Kiszivárgott egy videó a finn miniszterelnökről: dagad a botrány a kemény buli után

 

Támogatásképpen nők százai tették közzé saját videóikat, amelyeken táncolnak és alkoholt isznak.

 

Anu Koivunen, a finn Turku Egyetem (TY) genderkutatással foglalkozó professzora szerint a kiszivárgott videóval kapcsolatos felhajtásban nem a miniszterelnök neme volt a döntő tényező, hanem azoknak a személyeknek a környezete, akikkel Sanna Marin körülvette magát.

 

Az Iltalehti lap által szombaton idézett Petteri Järvinen kiberbiztonsági szakértő szerint Oroszország törhette fel a miniszterelnökhöz közeli személy telefonját vagy közösségi fiókját.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!