Helga
  • HUF: 421.97
  • USD: 0.98
  • 10 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Nagy árat kérnek az amerikaiak Ukrajnától

Washingtonban már csak egyetlen megoldást látnak a zaporizzsjai atomerőmű kapcsán

Nyitókép forrása: SITA/AP Photo

 

A Bloomberg amerikai hírügynökség közlése szerint egy amerikai szóvivő azt nyilatkozta a minap, hogy az oroszok által ellenőrzött zaporizzsjai atomerőmű leállítása lehet az egyetlen valóban biztonságos megoldás az ott zajló konfliktusra. Európa legnagyobb atomerőműje a frontvonalban fekszik, és több találat is érte különböző részeit –  a reaktorokat egyelőre nem. A Ria Novosztyi orosz hírügynökség szerint kedden ismét ágyútűz érte az erőmű területét, és a kiégett fűtőanyagokat tároló egységtől “csak néhány kilométerre” csapódtak be a bombák.

 

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség delegációja szerdától vasárnapig tesz látogatást a létesítményben. Mivel az oroszok kifejezetten támogatták az ötletet, és azért sejthető, hogy az erőművet az ukránok lövik, mert az oroszok le akarják választani a hálózatról, az ügy az információs háború része lett.

 

Az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője, John Kirby a sajtónak azt mondta,

 

“Az USA úgy véli, az ukrajnai zaporizzsjai atomerőmű [ellenőrzött] leállítása lenne a legbiztonságosabb és legkevésbé veszélyes megoldás.”

 

Könnyű ezt mondani amerikai részről, ugyanakkor ez az erőmű adja az ukrán áramtermelés egyötödét. Igaz az is, hogy eddig nem sok esély mutatkozott arra, hogy az ukránok visszaszerezhetik a létesítményt, az amerikai álláspont így lényegében azt jelenti, ha nem lehet az ukránoké, ne legyen senkié…

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gabor
2022. aug. 30. 18:21

Milyen jogon dirigálnak az amcsik európában ? Ahová betették a lábukat csak a káosz háborúk vér és tönkretett országok ,és életek maradtak utánuk ! No és persze a bordel után ők gazdagodtak az újjáépitések és a kölcsönök folyósításával ! És a világ nekik tapsol , de bízzunk benne ,hogy már nem sokáig !

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket