Külügyek

Kijevben járt „Ukrajna barátja”, Mateusz Morawiecki

Az energiabiztonság kérdéseiről, az Oroszország elleni szankciókról, valamint az orosz vagyon elkobzásáról is tárgyaltak

Nyitókép: Facebook/Mateusz Morawiecki

 

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő pénteken ukrán kollégájával találkozott Kijevben, ahol többek között Ukrajna támogatását, az energiabiztonság kérdését és a két ország közötti gazdasági együttműködést vitatták meg.

 

Morawieckit Denisz Smihal miniszterelnök fogadta az ukrán fővárosban – jelentette a PAP lengyel állami hírügynökség.

 

A lengyel miniszterelnök hivatala egy Twitter-üzenetben azt közölte, hogy a két politikus Ukrajna, valamint Közép- és Kelet-Európa biztonságáról tárgyalt. Mindeközben Smihal azt írta a Twitteren: örül, hogy Kijevben üdvözölheti „Ukrajna barátját”.

 

 

Hozzátette, hogy a lengyel miniszterelnökkel az energiabiztonság kérdéseiről, az Orosz Föderáció elleni szankciókról, valamint az orosz vagyon elkobzásáról is tárgyaltak. Az ukrán miniszterelnök megköszönte Varsónak az Ukrajnának nyújtott katonai és politikai támogatást.

 

Morawiecki Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is találkozott, amiről a lengyel politikus „modellérett” felvételeket közölt a Facebook oldalán (lásd a nyitóképet).

 

Polskie Radio nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket