Nyitókép: SITA/AP

 

Az Ukrajnának nyújtott nyugati katonai segítség nagyon fontos az orosz invázió elleni háborúban, ezért nem gyengülhet a folytatásra irányuló politikai akarat – mondta Kaja Kallas észt miniszterelnök az ukrán hadsereg legújabb frontvonali sikereire utalva.

 

„A folyamatban lévő ellentámadás bizonyítja, hogy a katonai segítség közelebb viszi Ukrajnát a győzelemhez és a békéhez. Növelnünk kell segély- és fegyverkészleteinket, hogy Oroszország agressziója a lehető leggyorsabban véget érjen“

 

– mondta Észtország miniszterelnöke a NATO Katonai Bizottságának szombaton, Tallinnban tartott beszédében.

 

 hirdetes_300x300  

Az ukrán hadsereg ellenoffenzívája részeként területeket foglalt vissza az ország keleti részén. „Oroszország közelmúltbeli harci veresége (Harkivban)… azt mutatja, hogy a Nyugat segítsége hatékony“ – hangoztatta Kallas.

 

Az észt fegyveres erők vezérkarának főnöke, Martin Herem altábornagy a tallinni katonai tanácskozáson is felszólította NATO-tagországi kollégáit, hogy folytassák az ukrajnai segítségnyújtást.

 

„Ha meg akarjuk őrizni az általunk ismert világrendet, Ukrajnának nyernie kell… Mindannyiunknak fel kell ismernünk, hogy (Ukrajnának segítése) nem sprint, hanem maraton“

 

– mondta Észtország hadseregfőnöke.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!