Nyitókép: Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Oroszország folytatja hadműveletét Ukrajnában, és a kijevi fegyveres erők ellentámadása ellenére sem változtat a tervén – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, hozzátéve, hogy Moszkva „nem siet“ a kitűzött célok teljesítésével.

 

A Kreml vezetője szerint az orosz hadművelet fő célja továbbra is a kelet-ukrajnai ipari régió, Donbasz teljes területének „felszabadítása“.

 

„Donbaszban az offenzív hadműveleteink nem állnak le. Lassú ütemben haladnak… az orosz hadsereg újabb és újabb területeket foglal el“

 

– mondta Putyin újságíróknak az üzbegisztáni Szamarkandban tartott Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) csúcstalálkozója után.

 hirdetes_810x300  

 

Kijelentette azt is, hogy Oroszország csak önkéntes szerződéses katonákat von be az ukrajnai műveletekbe, és nem harcol teljes hadsereggel. Az ukrán erőket terrorcselekmények megkísérlésével és az orosz polgári infrastruktúra károsításával vádolta.

 

„Egyelőre elég visszafogottan reagálunk erre“ – tette hozzá. „Ha a helyzet továbbra is így alakul, a reakció súlyosabb lesz“ – közölte Putyin.

 

Putyin méltatta Recep Tayyip Erdogan török ​​elnöknek az ukrajnai háború befejezésére tett erőfeszítéseit is. Ugyanakkor azt állítja, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nem áll készen a béketárgyalások lefolytatására – jelentette a Reuters.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!