Külügyek

A PS elnöke szerint hatalmas probléma lesz, ha bekerül a családtámogatási csomag a költségvetésbe

Ugyanakkor Ukrajna pénzügyi, katonai és politikai támogatását mindenképp folytatnunk kell

Nyitókép forrása: Michal Šimečka hivatalos facebook-oldala

 

A parlamenten kívüli PS egyetlen (Za ľudíból átigazoló) képviselője Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter visszahívása mellett fog szavazni – jelentette ki Michal Šimečka, a PS elnöke a TASR hírügynökségnek nyilatkozva.

 

Nem adott ugyanakkor egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy egy kormányfő elleni bizalmatlansági indítványt támogatnának-e (a különbség, hogy a miniszterelnök visszahívása a kormány bukását is jelenti).

 

Šiemačka “hatalmas problémának” nevezte, hogy bekerülhet a költségvetési javaslatba a családtámogatási csomagra szánt bő egymilliárd eurós tétel – a csomagot egyébként a másik liberális párt, az SaS is támadja.

 

Ha a családtámogatásra szánt keretet tartalmazó költségvetés nem megy át a parlamenten, akkor hiába vitte át a javaslatot az OĽANO az SaS módszeres akadályozása ellenére anno a parlamenten, nem lesz pénz a megvalósítására.

 

Ugyanakkor kijelentette, hogy nem szabad “megijedni” az oroszok fenyegetőzésétől, és folytatni kell Ukrajna támogatását pénzügyi, politikai és katonai értelemben is.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket