Nyitókép: AP Photo/Emilio Morenatti

 

A Buckingham-palota szombaton nyilvánosságra hozta az első fényképet II. Erzsébet brit királynő sírkövéről, akit a windsori kastély kápolnájában temettek el.  

 

A királynő, férje, Fülöp herceg és szülei, VI. György király és Erzsébet anyakirályné nevét kézzel vésték egy fekete belga márványtáblába. A betűk sárgaréz színűek.

 

A sírkő a VI. György király emlékkápolna padlójába van ágyazva, amely a Szent György-kápolna része. Bár Margit hercegnő – a királynő húgának – hamvait is ebben a kápolnában őrzik, az ő neve nem szerepel a sírkövön. Margit 2002-ben halt meg.

 hirdetes_300x300  

 

 

Az új sírkő fentről lefelé ezeket a feliratokat tartalmazza: VI. György (1895–1952), Erzsébet (1900–2002), ezt követi a Térdszalagrend fémcsillaga (mindannyian tagok voltak), majd II. Erzsébet (1926–2022) és Fülöp (1921–2021) neve következik.

 

A windsori kastély jövő héten csütörtökön nyílik meg újra a nagyközönség előtt, az emberek pedig naponta látogathatják a Szent György-kápolnát, kivéve vasárnap, amikor a kápolna csak a hívők számára elérhető.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!