Külügyek

Ismét magyarázkodik a Fehér Ház: Biden egy halott képviselőt keresett a színpadon

„Jackie, itt vagy? Hol van Jackie?”

Nyitókép: AP Photo/Evan Vucci

 

Ismét kellemetlen helyzetbe került az Egyesült Államok elnöke. Joe Biden egy elhunyt képviselőnőt keresett a színpadon.

 

Joe Biden amerikai elnök szerdán egy éhínségről szóló konferencián szólalt fel a Fehér Házban, ahol a színpadról Jackie Walorskit, az augusztusban autóbalesetben elhunyt indianai kongresszusi képviselőnőt kereste a tömegben – számolt be a Reuters hírügynökség.

 

Biden épp köszönetet nyilvánított az eseményen, kiemelve azokat, akik részt vettek a szervezésben, amikor azt megkérdezte:

 

„Jackie, itt vagy? Hol van Jackie?”

 

 

Walorski egyike volt annak a négy kongresszusi társszponzornak, akik a konferenciát finanszírozó törvényjavaslatot támogatták. Két munkatársával együtt augusztus elején vesztette életét.

 

Halálhírét követően a Fehér Ház kiadott egy közleményt az amerikai elnök nevében, amely szerint őt és feleségét, Jill Bident „megdöbbentette és elszomorította” a tragikus baleset.

 

„Valóban szörnyű és szégyenletes baklövés” – írta a hibára utalva Vicky Hartzler, Missouri állam republikánus képviselője a Twitteren.

 

Biden újabb bakijára a Fehér Ház sajtótitkára, Karine Jean-Pierre igyekezett magyarázatot adni az esetet követően. Szerinte az Egyesült Államok elnöke felszólalásában „elismerte a képviselőnő hihetetlen munkáját”. Hozzátette, Biden már egyébként is tervezte, hogy pénteken a Fehér Házban fogadja a Jackie Walorski családját.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket