Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Francisco Seco

 

Az ukrán állampolgároknak kemény télre kell készülniük, és nem árt, ha készleteket halmoznak fel – erre hívta fel a figyelmet Denisz Smihal ukrán miniszterelnök az Ukrinform közlése szerint.

 

Smihal szerint nincs értelme szépíteni a valóságot, „ez a tél nagyon nehéz lesz”, ezért „mindenkit felszólítunk arra, hogy gondosan készüljenek fel az idei télre”.

 

„Minden család rendelkezzen készletekkel alapvető cikkekből: meleg ruhából, gyertyákból, elemekből. Fontos, hogy felkészüljenek arra az esetre, hogy nem lesz sem fűtés sem világítás a masszív rakétatámadások miatt”

 

írta ki Telegram csatornáján az ukrán miniszterelnök. Elmondta, központi és regionális hatóságok „90 százalékban felkészültek” a helyzet kezelésére, speciális fűtőtesteket készítettek elő a lakosságnak és felkészültek az a kritikus infrastruktúra gyors javítására, ha szükség lesz rá.

 hirdetes_810x300  

 

Majd felszólította a lakosságot, hogy lehetőségük szerint takarékoskodjanak.

 

„Mégegyszer szeretném megkérni az ukránokat,hogy csökkentsék áramfogyasztásukat az esti órákban. (…) Minimumra kell csökkenteni a tűzhelyek, a gyorsforralók, az elektromos szerszámok, a elektromos melegítők és klímák, sütők, kávéfőzők, mosógépek és mosogatógépek használatát”

 

írta Smihal.

 

Oroszország válaszul az Kercsi híd elleni támadásra hétfőtől több hullámban masszív rakétacsapásokat hajtott végre az ukrán nagyvárosok infrastruktúrái ellen. Az csapások egyértelműen Ukrajna energiaellátását célozták meg.

 

Ukrinform.ua, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!