Teljes a káosz: nem indít és nem fogad járatokat a charleroi-i repülőtér - Körkép.sk
Külügyek

Teljes a káosz: nem indít és nem fogad járatokat a charleroi-i repülőtér

Megbénult a földi kiszolgálás és teljes zsúfoltság alakult ki a sztrájk miatt

Nyitókép forrása: belga

 

A biztonsági szolgálat sztrájkja miatt kialakult zsúfoltság, valamint a földi kiszolgálás ellehetlenedése miatt nem indít és nem fogad gépeket a magyarországi légijáratokat is kiszolgáló belgiumi charleroi nemzetközi repülőtér – tájékoztatott a la libre belgique című francia nyelvű belga napilap kedden.

 

A beszámoló szerint a repülőtér igazgatósága közölte, a légikikötő lezárásáról szóló döntés az utasok biztonsága érdekében született. “az utazók biztonságának megőrzése érdekében a továbbiakban nem lesz lehetőség a repülőtéri terminálok elérésére, ahogy a belépésre sem a repülőtér teljes területére” – fogalmaztak.

 

A charleroi-i repülőtér biztonságáért felelős vállalat munkatársai hétfőn kezdtek sztrájkba azért, mert a légikikötő közbeszerzés útján, egy újabb cég bevonásával kívánja végeztetni a beengedést és a csomagellenőrzést. A repülőtér vezetősége szerint egy újabb cég bevonására azért van szükség, mert az elmúlt években “előfordultak visszatérő problémák” amiatt, hogy a feladatokat egyetlen szolgáltatónak kellett ellátnia. A szolgáltatás folytonosságának biztosításához elengedhetetlen a feladatok megosztása két cég között – írták. Az újabb cég bevonása nem befolyásolja a foglalkoztatást, sem a díjazás mértékét – tették hozzá.

 

A munkabeszüntetés miatt hétfőn nehezen volt megközelíthető a charleroi-i repülőtér, a biztonsági szolgálat a helyszínre vezető körforgalom közlekedését lassította.

 

A beszámoló szerint a sztrájk valószínűleg szerdán, illetve a hét hátralévő részében is folytatódik. A repülőtér vezetése közölte, egyes légitársaságok már döntöttek arról, hogy járataik nagy részét brüsszelbe, a zaventem nemzetközi repülőtérre irányítják át, néhány légicég azonban valószínűleg az összes charleroi-i járatát törli a következő napokban.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket