Nyitókép: Riccardo Antimiani/ANSA/AP

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök 20 üveg vodkája, amit Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnöknek ajándékozott, sérti az Oroszország ellen bevezetett uniós szankciókat – tájékoztatott csütörtökön az Európai Bizottság.

 

Az Oroszország ellen áprilisban elfogadott uniós szankciócsomag kiterjesztette az orosz áruk EU-ba történő behozatalának tilalmát a szeszes italokra, így a vodkára is – közölte az EB szóvivője. Elmondása szerint ez alól az adományozás sem képez kivétel.

 

Hozzátette azonban, hogy a szankciók kivetése az egyes EU-tagállamok dolga, így az sem egyértelmű, hogy az olasz hatóságok tesznek-e lépéseket az ügy kivizsgálása érdekében.

 hirdetes_810x300  

 

Berlusconi kedden azzal dicsekedett, hogy ismét kapcsolatban áll az orosz elnökkel, és nemrégiben „szívélyes levelet“ váltottak.

 

„Egy kicsit újra felvettem a kapcsolatot Putyinnal, olyannyira, hogy 20 üveg vodkát és egy nagyon szívélyes levelet küldött a születésnapomra“

 

– mondta Berlusconi pártja képviselőinek a LaPresse olasz hírügynökség által közzétett hangfelvétel szerint.

 

A felvétel megjelenése után a feltételezett új olasz miniszterelnök, Giorgia Meloni megígérte, hogy jobboldali kormánya egyértelműen Európa-párti irányultságú lesz, és támogatja Olaszország NATO-tagságát. Egyúttal többször is biztosított arról, hogy továbbra is támogatni fogják Ukrajnát.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.