Nyitókép: AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File

 

Nagy-Britanniának még soha nem volt olyan „katasztrofális miniszterelnöke”, mint Liz Truss – közölte a brit kormányfő lemondása után az orosz külügyminisztérium.

 

„A katasztrofális tudatlanságára és a királynő temetésére, aki még audiencián fogadta Liz Trusst, mindenki emlékezni fog“

 

– írta Marija Zakharova, az orosz diplomáciai szóvivője a Telegramon.

 

 hirdetes_810x300  

A The Guardian emlékeztetett arra, hogy Truss február óta éles orosz bírálatok kereszttüzében áll, amikor még brit külügyminiszterként Moszkvába látogatott. Truss moszkvai látogatása egyike volt azoknak a sikertelen intézkedéseknek, amelyekkel a nyugati országok megpróbálták megakadályozni Ukrajna orosz invázióját. Az orosz külügyi tárca vezetőjével, Szergej Lavrovovval folytatott megbeszélésen Truss tévesen ukrán területként azonosította Oroszország rosztovi és voronyezsi régióit.

 

Truss csütörtökön jelentette be, hogy lemond miniszterelnöki tisztségéről. Truss szeptember 5-én lett a konzervatívok vezetője, szeptember 6-án pedig II. Erzsébet királynő II. – két nappal a halála előtt – hivatalosan is megbízta kormányalakítással.

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!