Nyitókép: Getty Images

 

Az indonéziai Jambi tartományban egy nőt megölt és egészben lenyelt egy piton, amikor egy gumifarmra ment dolgozni. Holttestét szinte épségben találták meg a kígyó gyomrában – tájékoztatott a helyi illetékesekre hivatkozva a BBC.

 

Az 50 éves nő eltűnését a férje jelentette az esti órákban, amikor nem ért haza a munkából. A kutatócsoportok azonnal megkezdték a beavatkozást a szóban forgó területen. Egy nappal később a helyi falusiak egy szokatlanul nagy hasú pitont fedeztek fel. A kígyót megölték, az eltűnt nő maradványait pedig megtalálták a beleiben.

 

A helyi rendőrség szerint a piton körülbelül ötméteres volt.

 hirdetes_300x300  

 

Bár az ilyen esetek ritkák, a BBC emlékeztetett arra, hogy nem ez az első alkalom, hogy egy piton megevett egy embert Indonéziában – 2017-ben és 2018-ban is volt rá példa.

 

A pitonok egészben nyelik le a zsákmányt. Bár a szakértők szerint ezek a kígyók általában patkányokkal és más állatokkal táplálkoznak, de minél nagyobbra nőnek, annál nagyobb zsákmányt tudnak lenyelni. Állítólag a nagyobb egyedeket részesítik előnyben, akik több kalóriával látják el őket. A pitonok disznókat vagy akár teheneket is lenyelhetnek – magyarázta a BBC.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!