Nyitókép: SITA/AP

 

Az új olasz kormány eltörölte azt a szabályozást, amellyel kapcsolatban az orvosoknak és az egészségügyi dolgozóknak kötelezően be kellett magukat oltaniuk a koronavírus ellen. Ezt Giorgia Meloni olasz kormányfő jelentette be azzal, hogy keddtől hozzávetőleg 4000 oltással nem rendelkező, állásából ideiglenesen elbocsátott egészségügyi dolgozó és orvos térhet vissza dolgozni.

 

Az oltási kötelezettség eltörlése ellenére azonban az egészségügyi dolgozóknak továbbra is maszkot kell viselniük a munkahelyükön – tájékoztat a DPA.

 

Olaszország volt az első európai ország, amely koronavírus elleni védőoltási kötelezettséget írt elő az egészségügyi dolgozóknak. 2021-ben Róma úgy döntött, hogy ha az egészségügyi dolgozók nem esnek át ezen az oltáson, akkor más munkahelyre kell áthelyezni őket, vagy ideiglenesen el kell őket bocsátani.

 hirdetes_300x300  

 

A Mario Draghi volt miniszterelnök előző kormánya által bevezetett szabályozás eredetileg az év végéig lett volna érvényben. Az új kormány azonban az „orvosi és egészségügyi személyzet hiánya” miatt törölte azt – mondta Orazio Schillaci egészségügyi miniszter.

 

Olaszország volt az az európai ország, amelyet súlyosan sújtott a koronavírus-járvány 2020 elején. Azóta csaknem 180 000 halálesetet regisztráltak ezzel a vírussal kapcsolatban.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.