Nyitókép: AP Photo/Evan Vucci

 

A Fehér Ház 13,5 milliárd dollárt (13,57 milliárd eurót) szabadít fel az alacsony jövedelmű háztartások energiaszámláinak kifizetésére.

 

Joe Biden elnök adminisztrációja szerdán közölte, hogy 13,5 milliárd dollárt bocsát rendelkezésre a szegényebb háztartások fűtésszámlájának csökkentésére. A kezdeményezés részeként az egészségügyi minisztérium 4,5 milliárd dollár finanszírozást biztosít a szövetségi LIHEAP alacsony jövedelmű otthoni energiatámogatási programból.

 

Az új finanszírozás az amerikaiakat a fűtési költségekben, a kifizetetlen villanyszámlákban és az otthoni elektromos készülékek javításában segíti majd.

 hirdetes_300x300  

 

„Ezek a lépések további támogatást nyújtanak az alacsony és közepes jövedelmű családoknak, és kiegészítik azokat az adójóváírásokat, amelyeket a családok és az épülettulajdonosok az infláció csökkentéséről szóló törvény értelmében energiahatékony berendezések telepítésére és épületek korszerűsítésére használhatnak fel“

 

– közölte a Fehér Ház.

 

A fennmaradó 9 milliárdot az energiaügyi minisztérium az inflációcsökkentési törvény alapján osztja ki. Ezt a pénzt 1,6 millió háztartás lakáskorszerűsítésére és energiaszámlájának csökkentésére fordítják.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!