Nyitókép: SITA/AP

 

Jaroslaw Kacyzński, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) kormánypárt elnöke szerint az országban tapasztalható alacsony születési ráta a fiatal nők fokozott alkoholfogyasztásának tudható be. Kacyzński kijelentése kritikahullámot váltott ki Lengyelországban.

 

A jövő évi parlamenti választások előtti kampány során Kaczyński a hétvégén körbeutazta Lengyelországot, és találkozott választókkal. Szombaton kijelentette, „nem támogatja az anyaságot túl fiatalon“, mert szerinte a nőknek meg kell érniük, mielőtt anyává válnának. Hozzátette: ha a 25 év alatti nők alkoholt isznak, az szintén „nem jó prognózis a termékenység szempontjából“.

 

A kritikusok felhívták a figyelmet arra, hogy a születésszám csökkenéséért részben maga Kaczyński is felelős, különösen az abortuszra vonatkozó szigorú törvények, illetve a folyamatosan növekvő megélhetési költségek miatt, ami megnehezíti a fiatalok családalapítási döntését.

 hirdetes_810x300  

 

Kamila Gasiuk-Pihowiczová ellenzéki politikus szerint Kaczyński ilyen kijelentése egyenlő a „lengyel nők sértegetésével“.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!