A kínai elnök utasította a hadsereget, hogy készüljenek fel a háborúra - Körkép.sk
Dóra, Dorottya
  • HUF: 388.38
  • USD: 1.08
  • -5 °C
  • 2 °C
Külügyek

A kínai elnök utasította a hadsereget, hogy készüljenek fel a háborúra

Hszi Csin-ping "instabil és bizonytalan helyzetet" emlegetett

Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Ng Han Guan

 

Hszi Csin-ping kínai elnök elrendelte, hogy a hadsereg minden erejével készüljön a háborúra. Azt is kijelentette, hogy Kína Tajvan kapcsán “instabil és bizonytalan” helyzetbe került.

 

Csin-ping hangsúlyozta, hogy a kínai haderőnek “komplex hadgyakorlatokat kell végeznie a háborúra való felkészülés céljából”, a katonákat pedig felszólította, hogy “növeljék győzelmi képességeiket”.

 

Nem ez az első eset, hogy a kínai elnök a háborúra való felkészülésre szólít fel. 2013-ban, majd 2017-ben volt már rá példa. A mostani a retorika keménysége miatt mégis kirívónak számít. Szakértők szerint a kínai elnök az USA-nak és Tajvannak küldött üzenetet.

 

SJE Nyílt nap

Jövő héten esedékes a G20-as csúcstalálkozó, amelyen úgy fest, Putyin orosz elnök nem, de Joe Biden amerikai elnök részt fog venni. Kínának és az USA-nak pedig van megbeszélni valója egymással, többek között Tajvan kérdésében, az USA Kína elleni chip-szankcióját és más kulcsfontosságú kereskedelmi kérdéseket illetően. Ma az USA első számú globális kihívója Kína.

 

Terza.sk

Megosztás:
Címkék: háború Kína Tajvan USA

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket