Nyitókép: Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök azért nem vesz részt a G20-ak csúcstalálkozóján az indonéziai Bali szigetén, mert attól tart, hogy a Nyugat „merényletet próbál elkövetni ellene“. Ezt Szergej Markov, az orosz elnök egykori tanácsadója írt a Telegramon.

 

Azt, hogy Putyin nem vesz részt a közelgő G20-csúcson csütörtökön Julija Tomszka, az indonéz orosz nagykövetség képviselője is megerősítette. Elmondása szerint az orosz delegációt a diplomáciai tárca vezetője, Szergej Lavrov fogja vezetni.

 

Markov azt írta, hogy az orosz elnök „az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Ukrajna titkosszolgálatai által elkövetett lehetséges merénylet“ miatt marad távol az indonéziai csúcstalálkozótól.

 hirdetes_300x300  

 

A november 15-én és 16-án sorra kerülő csúcstalálkozóra Widodo indonéz elnök hívta meg a Kreml vezetőjét. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök annak ellenére kapott meghívást, hogy Ukrajna nem tagja a G20-nak. Zelenszkij részvételét a csúcstalálkozón szóvivője, Szerhij Nyikiforov erősítette meg, hozzátéve, hogy az ukrán elnök nagy valószínűséggel videokonferencián keresztül fog bekapcsolódni a csúcstalálkozóba.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!