Nyitókép forrása: anadolu

 

Az év első felében Spanyolországot megbénító fuvarozók és sofőrük ismét országos sztrájkba kezdtek, hétfőn a fővárosban tartottak demonstrációt az árufuvarozási törvénymódosítás ellen. A helyzet komolyságát mutatja, hogy megélhetésüket kockára téve vonultak az utcára.

 

Spanyolországban 11 nappal ezelőtt a legnagyobb szakszervezetek tüntettek a megélhetési költségek ellen, egy nappal ezelőtt pedig a hivatalosan be nem jegyzett Közlekedésvédelmi Patform nevű szervezet tiltakozott a madridi kormány közegészségügyi politikája miatt.

 

Hétfőn a spanyol fővárosban több száz fuvarozó vett részt a demonstráción, láthatósági mellény viselve vonultak Madrid központjában az Atocha pályaudvartól a parlamentig. Olyan jelszavakat skandáltak, mint hogy „Támogatások helyett megoldásokat!”.

 

 hirdetes_300x300  

Legutóbb áprilisban és májusban tüntettek a spanyol fuvarozók, megbénítva a spanyol ellátási láncokat, élelmiszerhiányt okozva a szupermarketekben, visszavetve a negyedéves gazdasági növekedést.

 

A fuvarozókhoz a gazdák is csatlakoztak, és tisztességes árakért és megélhetésért emeltek szót hétfőn.

 

A spanyol kormány korábban egy egymilliárd eurós támogatási csomagot hagyott jóvá a fuvarozóknak a gázolaj árának emelkedését kompenzálandó, illetve 1200 eurós készpénzbónusszal is támogatták az alkalmazottakat, ám azóta ezeket az összegeket a folyamatosan emelkedő infláció gyakorlatilg lenullázta. Rengeteg sodródtak a csőd szélére, mert nem tudják fedezni a költségeiket.

 

Reutes.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!