Nyitókép forrása: intellinews/Alex Kozur

 

Több mint 10 millió ukrán maradt áram nélkül csütörtökön az ukrán energetikai infrastruktúra elleni masszív orosz rakétatámadások következtében – jelentette be csütörtökön Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

 

Odessza, Vinnice, Szumi és Kijevi térségben legrosszabb a helyzet. Az ukrán elnök azt ígérte, hogy a hatóságok mindent megtesznek az áramszolgáltatás helyreállításáért.

 

Péntek reggel Ukrajna egész területén ismét megszólaltak a szirénák. Az orosz rakéták energetikai csomópontokat és ipari területeket támadtak (Denisz Smihal ukrán miniszterelnök korábbi kijelentése szerint az ukrán nehézipar lényegében megszűnt létezni, és évekbe telik a kapacitások újbóli felépítése).

 

 hirdetes_300x300  

A hálózatot ért súlyos károk miatt az ukrán hatóságok csütörtökön azt is jelezték, hogy tervezett áramkimaradások helyett tervezett áramszolgáltatás lesz. Magyarul, nem azt fogják meghirdetni, mikor nem lesz áram, hanem azt, hogy mikor lesz. Valószínű, hogy ez a gyakorlatban azt jelenti majd, hogy egyes területeken csak néhány órára tudnak majd áramot biztosítani. Közben Ukrajnába megérkezett a hó, és napokon belül -10 fokos fagyokra lehet számítani.

 

Ukrinform, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!