Nyitókép: AP Photo/Bernat Armangue

 

„Halmozzanak fel meleg ruhákat, takarókat, és gondoljanak olyan lehetőségekre, amelyek segítenek túlélni a hosszú leállást” – üzente az energetikai szakértő a polgároknak.

 

Akár tavaszig is eltarthatnak az energia-infrastruktúra elleni orosz támadások miatti áramszünetek és áramkimaradások Ukrajnában – közölte Szerhij Kovalenko, az ukrán Yasno energiavállalat vezetője.

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök éjszakai beszédében ismét felszólította az ukránokat az áramtakarékosságra.

 hirdetes_300x300  

 

„Az energetikai munkások a rossz idő ellenére is mindent megtesznek, hogy befejezzék az elektromos hálózat helyreállítását, mielőtt még nagyobb hideg jön. És bár most kevesebb az áramszünet, szeretném, ha mindenki megértené: az ukránoknak nagy valószínűséggel márciusig együtt kell élniük az áramszünetekkel”

 

– írta Kovalenko a Facebookon.

 

Zelenszkij beszédében rámutatott, hogy a hétfői áramkimaradásokat a nagyobb fogyasztás okozta, ami meghaladta a sérült hálózat képességeit. „Ezért a regionális hivatalok és a helyi közösségek képviselőihez fordulok: kérem, folytassák a kommunikációt az észszerű villamosenergia-fogyasztással kapcsolatban” – mondta az elnök.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!