A Pentagon bemutatta új bombázóját, a B-21 Raidert - Körkép.sk
Ágota, Ingrid
  • HUF: 388.38
  • USD: 1.08
  • -4 °C
  • 3 °C
Külügyek

A Pentagon bemutatta új bombázóját, a B-21 Raidert

Az új bombázók nukleáris és hagyományos fegyvereket is hordozhatnak, és emberi legénység nélkül is használhatók.

Nyitókép: AP Photo/Marcio Jose Sanchez

 

Az Egyesült Államok pénteken mutatta be legújabb „lopakodó“ bombázóját, a B-21 Raidert. Évek óta tartó titkos fejlesztés után prezentálták a nagyközönség előtt a Pentagon új, fenyegetések elleni programjának részeként.

 

Az új bombázók nukleáris és hagyományos fegyvereket is hordozhatnak, és emberi legénység nélkül is használhatók. Jelenleg hat ilyen repülőgépet gyártása zajlik.  Az Amerikai Egyesült Államok Légiereje (USAF) 100 darab B-21 Raider megalkotását tervezi.

 

„Ez nem csak egy újabb gép” – mondta Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter. „Ez a gép a megtestesítője Amerika eltökéltségének, hogy megvédje azt a köztársaságot, amelyet mindannyian szeretünk“ – mondta az USAF kaliforniai Palmdale-i létesítményében tartott ünnepségen.

SJE Nyílt nap

 

A B-21 Raider része az amerikai nukleáris erők modernizálásának, valamint a Pentagon válaszának a Kínával való esetleges jövőbeni konfliktussal kapcsolatos növekvő aggodalmakra. A B-21 Raider a régebbi B-2 Spirit bombázót helyettesíti. Az első repülést 2023-ra tervezik.

 

„A 21. században szükségünk van egy új bombázóra, amely lehetővé teszi számunkra, hogy sokkal összetettebb kihívásokkal nézzünk szembe” – mondták az amerikai légierő tisztviselői 2015-ben, amikor bejelentették, hogy szerződést kötnek a repülőgépek gyártására.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket