Oroszország Ukrajnát vádolta meg a két orosz támaszpont elleni hétfői támadással - Körkép.sk
Ágota, Ingrid
  • HUF: 388.38
  • USD: 1.08
  • -4 °C
  • 3 °C
Külügyek

Oroszország Ukrajnát vádolta meg a két orosz támaszpont elleni hétfői támadással

Az orosz sajtóban már arról beszélnek, hogy az ukránok Moszkva városát is fenyegető technológiára tettek szert.

Nyitókép forrása: MAXAR

 

A TASS orosz hírügynökség hétfőn este azt közölte, hogy az ukrán haderő két dróntámadást kísérelt meg, egyet a rjazani, egyet az Engels-2 katonai támaszponton, amelyek mélyen az orosz hátországban találhatók, több száz kilométerre az ukrán határtól.

 

A hivatalos orosz álláspont szerint a drónokat megsemmisítették, a lehulló törmelék azonban az egyik helyszínen három orosz katonát megölt, többeket pedig megsebesített, valamint két bombázóban tettek “mérsékelt” kárt. Moszkva egyértelművé tette azt is, hogy mai rakétacsapások Ukrajna ellen a két fenti incidensre adott válaszok.

 

Kijev nem ismerte el felelősségét az incidensekben – a legtöbb ilyen esetben nem ismeri el. Ennek oka, hogy ne lehessen olyan narratívát felvetni a sajtóban, miszerint az ukránok provokálták a rakétacsapásokat, másrészt, az eszkaláció felé mutató akciókat Ukrajna nyugati szövetségesei sem díjazzák.

 

SJE Nyílt nap

Elvileg az ukránok nem rendelkeznek olyan fegyverekkel, amelyek elérnének a közel 800 kilométerre lévő orosz támaszpontokig, ugyanakkor a BBC arra hívta fel a figyelmet, hogy az ukrán haderő ősszel jelentette be, hogy hamarosan elkészülnek egy 1000 kilométer hatótávú öngyilkos drón fejlesztésével. A DailyMail pedig az orosz Readovka hírportált idézte, amely úgy fogalmazott:

 

“A nagy távolság miatt a drónokat vagy a mi területünkről lőtték ki, ami azt jelentené, hogy az ellenség elérte a Volga folyót, vagy Ukrajnából lőtték ki őket, azt viszont azt jelenti, hogy Kijev rendelkezik 1000 kilométeres hatótávolságú drónokkal, amelyek potenciális fenyegetést jelentenek Moszkvára is”

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket