Nyitókép forrása: SITA/(Bodo Schackow/dpa via AP

 

A rendőrség közlése szerint meghalt az a férfi, aki megölte anyját, majd túszul ejtett két embert a Németországi Drezdában. Az invidensre az Altmarkt-Galerie nevű bevásárlóközpontban került sor. A túszejtés után a hatóságok az egész épületet kiürítették, a karácsonyi vásárt bezártkák.

 

A Bild német napilap beszámolója szerint egy fegyveres fegyveres férfi lelőtt egy nőt, majd berontotta az egyik rádióállmásra, több lövést leadott, ezután a bevásárlóközpontba nemekült,és több embert túszul ejtett. Később a Radio Dresden megerősítette, hogy hozzájuk rontott be egy férfi feygverrel a kezében délelőtt fél kilenc körül.

 

A rendőrség nemsokkal 12 óra után vette fel a kapcsolatot az elkövetővel, aki akkor már elbarikádozta magát a bevásárlóközpont egyik helységében.

 

 hirdetes_810x300  

Nem sokkal később a hatóságok azt közölték, hogy vérontás nélkül ért véget a túszdráma, a túszokat (egy nőt és egy gyermeket) kimenekítették. Ezt később a rendőrség hivatatalos twitter csatornáján cáfolták. Ott ugyanis a rendőrség azt közölte, hogy a 40 éves túszejtőt a túszok kimenekítése közben halálos sérüléseket szenvedett és meghalt. A túszok sértetlenül megúszták az incidenst.

 

 

MTI, reuters

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!