Nyitókép: Yuri Kochetkov/EPA, via Shutterstock

 

Moszkva színészeket, énekeseket és cirkuszi előadókat küld Ukrajnába az orosz katonák moráljának javítása érdekében. Ezt a brit védelmi minisztérium közölte a hétvégén.

 

A brit minisztérium tájékoztatása szerint az orosz védelmi minisztérium két „kreatív frontvonali brigád“ létrehozását jelentette be, amelyek feladata a katonák moráljának növelése az ún. különleges katonai hadművelet – ahogy Moszkva nevezi ukrajnai invázióját – keretén belül.

 

„Az orosz média jelentése szerint e brigádok soraiban operaénekesek, színészek és cirkuszi előadók lesznek“ – írta a brit minisztérium. Elmondása szerint a kezdeményezés egy közelmúltbeli kampány után jött, amelyben az orosz védelmi minisztérium felszólította a lakosságot, hogy adományozzanak hangszereket a katonáknak.

 hirdetes_300x300  

 

„A katonazene és a bevetett katonák szervezett szórakoztatása sok hadseregben nagy múltra tekint vissza, Oroszországban azonban szorosan kötődnek a szovjet időkből származó ideológiai politikai nevelés koncepciójához“

 

– közölte a brit minisztérium.

 

Hozzátette: kételkedik egy ilyen kampány sikerességében, mert az orosz katonák meggyengült morálja a soraikban sok veszteséggel, a gyenge parancsnoksággal, a fizetési problémákkal, a felszerelés és lőszer hiányával, valamint a háború céljainak tisztázatlanságával függ össze.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!