Nyitókép: Jake May/MLive.com

 

Elon Musk közölte, hogy akkor mond le a Twitter vezérigazgatói posztjáról, ha talál valakit, aki „elég bolond ahhoz, hogy elvállalja a munkát”.

 

A milliárdos korábban megígérte, hogy tartja magát a Twitteren tartott felmérés eredményéhez, amely szerint a felhasználók 57,5 százaléka szavazott igennel arra, hogy távozzon a posztról. 42,5 százalék támogatta volna a maradását.

 

Ugyanakkor azt is közölte, hogy utódjának megtalálása után is ő fogja vezetni a szoftvert és a szervereket kezelő csapatokat.

 hirdetes_810x300  

 

Ez volt az első alkalom, hogy a multimilliárdos reagált a vasárnap általa indított felmérésre, amely azt szavaztatta meg a felhasználókkal, hogy le kellene-e mondania. Musk szerint kihívást jelent, hogy találjon olyasvalakit, aki átveszi a közösségi médiaplatform irányítását. Egyes hírek szerint a Twitter társalapítója, Jack Dorsey térhetne vissza erre a posztra. Ő 2021 novemberében mondott le vezérigazgatói tisztségéről.

 

Muskot nagyon sok kritika érte, amióta októberben megvásárolta a közösségi médiaoldalt. Az alkalmazottak mintegy felét kirúgta, és megpróbálta bevezetni a fizetős ellenőrzési funkciót, majd szüneteltette azt. A funkciót a múlt héten indították újra.

 

Jogvédő csoportok is bírálták a tartalom moderálásával kapcsolatos megközelítését, azzal vádolva az új tulajdonost, hogy olyan lépéseket tesz, amelyek növelik a gyűlöletbeszédet és a félretájékoztatást. Musk viszont azt mondta, csak a korábbi túl szigorú moderálásnak, a cenzúrának akart véget vetni.

 

euronews.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.