Nyitókép: Sergey Guneev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Eredményesnek tartja washingtoni látogatását Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök már megérkezett Kijevbe, hazafelé tartva pedig Andrzej Duda lengyel államfővel is találkozott. Vlagyimir Putyin orosz elnök eközben arról beszélt, hogy a Patriot légvédelmi rendszer sem fogja megállítani az orosz hadsereget.

 

Volodimir Zelenszkij és Vlagyimir Putyin is kommentálta azt, hogy az Egyesült Államok Patriot légvédelmi rendszert ad Ukrajnának. Zelenszkij az Andrzej Dudával folytatott megbeszéléséről küldött haza videóüzenetet, melyben azt emelte ki, hogy a fegyver óriási segítséget jelent az ukrán hadseregnek.

 

„Jó eredményekkel jövünk haza Washingtonból. Valamivel, ami tényleg segít. A patriot, hazafi szó Ukrajnában és az Egyesült Államokban is a haza, az emberek védelmére utal. Ez az ügy most sínen van Ukrajna számára. És vannak pénzügyi, meg más egyezségek is”

 

 hirdetes_810x300  

– mondta Ukrajna elnöke.

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök ezzel szemben csökkenteni próbálta az újabb fegyverszállítmány jelentőségét egy moszkvai sajtótájékoztatón.

 

„Ami a Patriotot illeti, ez egy meglehetősen régi rendszer, és nem működik olyan jól, mint mondjuk a mi Sz-300-unk. Mindenesetre az ellenségeink arra a feltételezésre építenek, hogy ez egy védekező fegyver. Rendben, ezt észben fogjuk tartani. Ellenszert pedig mindig lehet találni. Úgyhogy akik most a Patriottal próbálkoznak, feleslegesen teszik. Csak elnyújtja a konfliktust, másra nem jó”

 

– mondta Putyin.

 

Amikor a békekötés lehetőségéről kérdezték, az orosz elnök arról beszélt, hogy minden háború a tárgyalóasztalnál ér véget.

 

euronews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!