Nyitókép: SITA/AP

 

Vlagyimir Putyin orosz vezető kijelentése, miszerint „kész tárgyalni az ukrajnai konfliktusban érintett minden féllel” annak az átgondolt információs kampánynak a része, amellyel a Nyugatot engedményekre akarja rávenni.

 

Az Amerikai Háborús Tanulmányok Intézete (ISW) hétfői jelentésében leszögezi, az orosz elnök annak ellenére, hogy egyes hírek beszámoltak róla, nem ajánlotta fel a tárgyalást Ukrajnával.

 

„Putyin egy televíziós interjúban kijelentette, nem gondolja, hogy a háború egy „veszélyes vonalhoz” közeledne, és megjegyezte, hogy Oroszországnak nincs más választása, mint hogy továbbra is megvédje polgárait, megjegyezve, hogy Oroszország kész tárgyalni a konfliktusban érintett összes féllel”

 

 hirdetes_810x300  

– írja az ISW.

 

Az intézet felhívta a figyelmet arra, Putyin nem mondta ki, hogy Oroszország kész közvetlenül tárgyalni Ukrajnával, hanem folytatja „hamis narratíváját”, amelyben egyszerűen Ukrajnát a „másik félnek” nevezi, és amiatt okolja, hogy megsértette az invázió kezdete előtti orosz diplomáciai erőfeszítéseket.

 

„Putyin tárgyalásokról szóló beszéde Ukrajna helyett a Nyugattal folytatott feltételezett tárgyalásokra összpontosít, és tükrözi azon vádjait, miszerint Ukrajna csak a Nyugat bábja valódi hatalom nélkül”

 

– folytatta az elemzést az ISW, megjegyezve, hogy Putyin szombati megjegyzései nem tértek el ettől. Ugyanakkor szerintük „egy jól átgondolt információs kampány részei a Nyugat megtévesztésére, hogy Ukrajnát előzetes engedményekre kényszerítsék”.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!