Nyitókép: Reuters

 

Stabilizálódott XVI. Benedek emeritus pápa egészségi állapota, csütörtökön a szobájában celebrált délutáni szentmisén is részt vett – jelentette pénteken Matteo Bruni, a Szentszék sajtószolgálatának igazgatója.

 

„Jelenleg stabil az állapota” – közölte Bruni.

 

Az AP ügynökség pénteken emlékeztetett arra, hogy a szerdai általános audiencián Ferenc pápa arra szólította fel a híveket, hogy imádkozzanak a 95 éves emeritus pápáért, mert egészségi állapota romlik, és „nagyon beteg”.

 hirdetes_810x300  

 

Bruni később tisztázta, hogy Benedek egészségi állapotának megromlása összefügg az idős korával. Biztosított arról, hogy Benedeket folyamatos ellátásban részesítik a kezelőorvosai.

 

Ferenc pápa szerdán meglátogatta a Mater Ecclesiae kolostorban, ahol XVI. Benedek lemondása óta él – adta hírül a Vatican News hírportál. Ferenc a világ minden tájáról arra szólította fel a hívőket, hogy „ezekben a nehéz órákban” imádkozzanak elődjéért, és kísérjék őt imával.

 

2013-ban Benedek volt az első pápa az elmúlt 600 évben, aki lemondott, és úgy döntött, hogy visszavonultan éli le életét egy újjáépített vatikáni kolostorban.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!