Nyitókép forrása: Ukrajinszka Pravda

 

Az ukrán haderő hétfőn délután közölte, hogy több száz orosz katonával végeztek egyetlen csapással a Donyecki Népköztársaság területén lévő Makijivkában. Az ukránok szerint 400 katonával végeztek egy iskola épületének HIMARS rakáta-sorozatvetőkkel történő lerombolásával. A sérültek számát 300-ra saccolták. Az oroszok csak 63 áldozatot ismernek be, de valószínű, hogy a valós szám az ukránokéhoz lesz közelebb, mert az orosz háborús bloggerek valósággal őrjöngenek a hír hallatán.

 

A makijivkai iskola épületében főleg frissen mozgósított oroszok alakulatai tartózkodtak. Gyakorlatilag egy helyre zsúfolták be az embereket, a lőszert és a haditechnika egy részét, ami önmagában is súlyos hiba, tekintettel arra, hogy a háború kezdete óta nyilvánvaló, hogy az amerikai hírszerzési információkkal a háta mögött az ukránok igen érzékeny veszteségeket tudnak okozni. Az első hónapok kudarcai után épp ezért kezdték el az oroszok gyorsabban és gyakrabban mozgatni a parancsnoki állásaikat.

 

A mostani esetből az orosz háborús bloggerek azt a következtetést vonták le, hogy az orosz hadvezetés továbbra sem veszi elég komolyan a háborút és alapvető hibákat követnek el sorozatosan.

 

 hirdetes_810x300  

Az ukránok közlése szerint az iskola épülete mellett tárolták az orosz egységek az összes katonai felszerelést is, amelyet szintén sikerült megsemmisíteni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!