Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Petr David Josek

 

99,66 százalékos feldolgozottságnál úgy fest, hogy Petr Pavel lesz a cseh elnökválasztások első fordulójának győztese 35,35 százalékkal. Andrej Babiš volt kormányfő 35,04 (javított adat – a szerk.) százalékkal szorosan a nyomában. A kettejük közti különbség minimális, mindketten közel 2 millió szavazatot kaptak. A részvétel rekordot döntött, 68 százalékos volt.

 

Petr Fiala cseh kormányfő természetesen nem politikai ellenfele, Babiš támogatására szólította fel a lakosságot a következő, második fordulóban, hanem Pavel mellett érvelt az előzetes választási eredmények kapcsán. Megjegyezzük, hogy Pavel tábornok a NATO Katonai Bizottságának is a vezetője volt…

 

Maga Pavel szombat késő délután azzal reagált az előzetes eredményekre, hogy ahhoz képes, hogy Babiš szerint ő túl tapasztalatlan, a számok nem is rosszak.

 

 hirdetes_810x300  

Andrej Babiš saját eredményét fantasztikusnak jellemezte, egyúttal gratulált Pavelnek, akit „kormánypárti jelöltnek” nevezett. Azt is kijelentette, hogy „látja bizonyos jelét annak, hogy a Pavelhez köthető” újságírók már készülnek, hogy a második forduló előtti kampány idején mesterkélt módon a KGB-vel kössék őt össze.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!