Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Yunish Gurung

 

Legalább 40 halálos áldozata van vasárnap történt nepáli repülőgép-szerencsétlenségnek. A Reuters hírügynökség közlése szerint a Yeti Airlines légitársaság gépe 72 emberrel a fedélzetén zuhant le. Az utasok közül 15-en külföldiek voltak. A baleset oka egyelőre tisztázatlan.

 

A gép Katmanduból szállt fel és Pokhara városába tartott, a hírek szerint valahol a célállomás közelében zuhant le. A baleset helyszínéről készült felvételek tanúsága szerint a gép lángokban áll és roncsdarabok hevernek szerteszét.

 

A fedélzeten 68 utas és négyfős személyzet tartózkodott. A nepáli hatóságok hivatalos közlése szerint nem tudni, hogy vannak-e túlélők. A külföldiek között volt 5 indiai, négy orosz, két dél-koreai, egy ír, egy ausztrál, egy francia és egy argentin állampolgár.

 

 hirdetes_300x300  

A mentőegységek egyelőre a tűz megfékezésén dolgoznak, hogy meg lehessen közelíteni a roncsokat.

 

A gép valahol a pokharai nemzetközi repülőtér és a város régi reptere között csapódott a födbe, feltehetően landolás közben történt valami.

 

Nepálban található 8 a világ 14, nyolcezer méternél magasabb hegycsúcsai közül. A gyorsan változó és szélsőséges időjárási viszonyok miatt gyakoriak a repülőgép-szerencsétlenségek. A természeti körülmények nagyban nehezítik a mentési munkálatokat is.

 

 

 

Az alábbi felvételen az látszik, ahogy a gép egy manőver során durván balra dől:

 

 

Körkép.sk, Reuters

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!