Nyitókép: AP Photo/Carolyn Kaster

 

Mark Rutte holland miniszterelnök a Joe Biden amerikai elnökkel folytatott keddi megbeszélésen jelezte, hogy szeretné Németország példáját követi, és Ukrajnába küldi a Patriot légvédelmi rendszert.

 

„Az a szándékunk, hogy csatlakozzunk ahhoz, amit Ön és Németország tesz a Patriot-projekttel kapcsolatban… Fontosnak tartom, hogy csatlakozzunk” – mondta Rutte Bidennek a Fehér Házban tartott megbeszélésen. Hozzátette: kedd délelőtt Olaf Scholz német kancellárral is tárgyalt erről.

 

Németország január 5-én bejelentette, hogy követi az Egyesült Államok példáját, és Ukrajnának küld egy modern Patriot-üteget.

 hirdetes_810x300  

 

A holland miniszterelnök megemlítette a „szörnyű” felvételeket arról a lakóházról, amelyet szombaton a Dnyipro elleni orosz rakétatámadás semmisített meg.

 

„Szörnyű képek ezek, és úgy gondolom, hogy még jobban megerősítették az elhatározásunkat, hogy Ukrajnával maradjunk” – mondta Rutte.

 

Biden köszönetet mondott Hollandiának a NATO által Ukrajnának nyújtott segítségért. „Oroszország továbbra is szinte hihetetlen módon cselekszik” – mondta Biden. Egyúttal Hollandiát az USA egyik legerősebb szövetségesének nevezte – írja a CNN.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!