Nyitókép: AP Photo/Daniel Cole

 

Volodimr Zelenszkij „szörnyű tragédiának” nevezte a ma reggeli helikopter-balesetet. Az ukrán elnök Telegram-csatornáján a következőket írta:

 

„Ma szörnyű tragédia történt Brovariban. Lezuhant az állami mentőszolgálat helikoptere, a baleset helyszínén pedig tűz ütött ki.”

 

Utasítottam a biztonsági szolgálatot, hogy a nemzeti rendőrséggel és más felhatalmazott szervekkel együttműködve derítsék fel a történtek összes körülményét. Minden szolgálat a tragédia helyszínén dolgozik” – fogalmazott Zelenszkij.

 

Majd így zárta bejegyzését: „Részvétem az áldozatok családtagjainak és barátainak. (…) Nyugodjanak békében mindazok, akik életüket vesztették ezen a sötét reggelen.

 hirdetes_810x300  

 

 

Ahogy arról a délelőtti órákban a Körképen is beszámoltunk, az ukrán belügyminiszter, a helyettese és egy államtitkár is életét vesztette a brovari helikopterszerencsétlenségben.

 

Tizennyolc ember meghalt, köztük Ukrajna belügyminisztere, Denisz Monasztirszkij, miután lezuhant az őt is szállító helikopter egy óvoda mellett Kijev külvárosában. A helikopteren utazó nyolc másik utas között volt Jevhenyij Jenyin belügyminiszter-helyettes és Jurij Lubkovics államtitkár is, akik szintén szintén meghaltak.

 

Mariana Reva, a rendőrség szóvivője megerősítette, hogy kilenc ember volt a lezuhant helikopter fedélzetén. Olekszij Kuleba, a kijevi régió kormányzója a Telegramon közölte, az áldozatok között három gyerek is van. A baleset után robbanás történt, a területen hatalmas tűz ütött ki. Azt írta: „Eddig 29 sebesültről, köztük 15 gyerekről tudunk” .

 

A baleset idején sötét és ködös volt az idő. Az első jelentések szerint a helikopter az óvodának csapódott, mielőtt egy lakóépület közelében lezuhant.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.