Nyitókép forrása: rmx.news

 

Néhány nappal ezelőtt tartóztatták le Greta Thunberg klímaaktivistát, amiért a német Lützerat városában található lignitbánya újranyitása ellen tiltakozott. A sajtóban megjelent információk szerint a rendőrök kezénél és lábánál fogva hurcolták el a mainstream sajtó kedvencét. Nem sokkal később videófelvételek jelentek meg arról, hogy az egész műbalhé volt, Thunberg a „letartóztatás” előtt vigyorogva pózolt a rendőrökkel, a fotósok és a kamerák kedvéért a rendőrök is hajlandók voltak a megfelelő pozícióba állni, hogy a snitteket felvegyék. A megrendezett jelenet „forgatásáról” videófelvételek is nyilvánosságra kerültek.

 

A Thunberg letartóztatásáról szóló képek bejárták a világot, ott szerepelt a címlapokon. A balliberálisok rendőri erőszakot emlegetve heccelték az olvasókat. Most viszont már világos, hogy a valóság teljesen más volt.

 

A Twitterre feltöltött felvételek szerint Thunberg higgadtan, helyenként kacagva pózol a rendőrökkel, akik a fotósok és videósok gyűrűjében merev statisztákként tartják Thunberg karjait. A videóból azonban teljesen világos, hogy a helyzet nem valós, beállított snittekről van szó, az egészet megrendezték.

 

 hirdetes_300x300  

 

Az nem világos, hogy a rendőrök parancsot kaptak-e, hogy működjenek együtt.

 

Egy másik videón az látszik, hogy Thunberget felkapják a rendőrök, mintha erőszakkal kellene odébbcipelniük, de néhány méter megtétele után leteszik, elengedik, mintha csak filmforgatáson volnának.

 

 

Felmerülhet a kérdés, hogy miért volt szükség a felhajtásra, és eleve miért kellett bevetni egy olyan „nagyágyút” a lignitbánya esetében, mint Greta Thunberg?

 

A válasz egyszerű és a politikai marketingben keresendő. Brüsszel és a liberális mainstream már érzi a vesztét az energiaszankciók miatt. Európa számos országában folynak sztrájkok, tüntetések, amelyek középpontjában a megélhetési válság és az energiaszámlák állnak. A liberális elit pedig igyekszik hárítani a felelősséget.

 

Ezért a mainstream sajtóban nem arról írnak, hogy az energiaválság és a megélhetési válság miatt söpörnek végig tüntetések Európán, hanem azt, hogy micsoda tiltakozás volt egyetlen lignitbánya megnyitása miatt Németországban, még Grat Thunberget is elvitték a rendőrök.

 

Thunberg tevékenységével egyértelműen a balliberális és zöld pártok támogatottságára segít rá.

 

Az egész lützerathi tüntetés körüli helyzet erősen bűzlik. Az első hírek szerint a rendőrök és a tüntetők összecsaptak, és többen súlyos sérüléseket szenvedtek. Később a rendőri erőszakról szóló beszámolók élét elvették vagy megcáfolták. Vagyis néhány alaptalan váddal médiafelhajtást kavartak bizonyos politikai célok érdekében – persze, a kijózanító valóságról már kevesebb cikk született a nyugati sajtóban.

 

Körkép.sk, remix.news

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.