Scholz és Macron: Európa jövőjének alapja a francia-német együttműködés - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Külügyek

Scholz és Macron: Európa jövőjének alapja a francia-német együttműködés

"Úttörőként kell fellépniük Európa újraalapozásában"

Nyitókép forrása: SITA/P Photo/Bob Edme, AP Photo/Markus Schreiber

 

Európa jövőjének motorja a francia-német együttműködés – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő vasárnap a Franciaország és Németország közötti megbékélési szerződés hatvanadik évfordulója alkalmából a két ország kormányának és képviselőinek részvételével a párizsi Sorbonne egyetemen rendezett ünnepségen.

 

“A jövő, a múlthoz hasonlóan a két ország közötti együttműködésen alapul, amely az egyesült Európa motorja” – fogalmazott Olaf Scholz, aki a két ország közötti együttműködést egy olyan “kompromisszumos gépezetnek” nevezte, amely lehetővé teszi “az ellentétek és a különböző érdekek átformálását összetartó cselekvéssé”.

 

Emmanuel Macron szerint “Németországnak és Franciaországnak, miután kikövezték az együttműködés útját, úttörőként kell fellépniük Európa újraalapozásában”.

 

SJE Nyílt nap

A francia elnök kiemelte: “új energetikai modellt kell építeni”, ösztönözni kell az innovációt és a jövő technológiáit, és egy olyan Európai Uniót kell előnyben részesíteni, amely “képes önálló geopolitikai hatalomként fellépni védelmi, űrkutatási és diplomáciai kérdésekben”.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket