Nyitókép: AP Photo/Virginia Mayo

 

Josep Borrell, az európai diplomácia vezetője abban reménykedik, hogy a tagországok a hétfői külügyminiszteri tanácskozáson újabb, 500 millió eurós katonai segélycsomagot hagynak jóvá Ukrajnának.

 

A találkozóra érkezve Borrell reményét fejezte ki, hogy az Európai Unió 27 tagállama megállapodik a fent említett pénzügyi összegben, amely az Európai Békeprogram részét képezi.

 

Sem a magyar külügyminisztérium, sem a kormány nem kommentálta azokat a múlt heti értesüléseket, amelyek szerint Budapest a hétfői ülés előtt blokkolni fogja ennek a segélynek a jóváhagyását – írja a Reuters.

 hirdetes_810x300  

 

Az európai országok már a tizedik szankciócsomagon is dolgoznak, amelyet a jövő héten kellene bevezetniük Oroszországgal szemben – ezt meg nem nevezett diplomáciai források mondták el a Reutersnek. Ezzel kapcsolatban azonban várhatóan nem születik döntés hétfőn.

 

A miniszterek azonban hétfőn tárgyalnak a befagyasztott orosz eszközök felhasználásáról Ukrajna újjáépítésére, beleértve a 300 millió euró értékű orosz jegybanki tartalékot.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!